NATTRYG:DK – Det blev afvist

Af Niels Poulsen, Aalestrup 20-02-2022

Nå, men jeg sendte et ret “våget” forslag ind til Aalborg kommune ang. tryghed i Aalborg´s natteliv for de unge. Forslaget blev sendt første gang mandag den 14. Februar 2022 – For de hurtige og de friske ville man kunne læse om mit tilbud på Aalestrup-rc.dk da jeg lagde kort version op der, tilmed skrev jeg lidt om Termiske kameraer på havne fronten.

Kort af det lange… det blev afvist… men alligevel ikke… Fonden for socialt ansvar som står bag Natteravnene kontaktede mig og gav mig en forklaring på afslaget, de var sådan set ret hyggelige at snakke med og vi fik vendt og drejet en del synspunkter omkring tryghed generelt i nattelivet.

Afslaget blev begrundet med problemer med logistikken omkring den vogn jeg tilbød, det økonomiske ansvar omkring vognen ( Den var dækket 100% ind med en forsikring ang. tyveri, hærværk ) – eneste kommunen skulle være behjælpelig med var tilslutning af strøm. Vognen stod klar til levering fredag formiddag.

Vognen var selvforsynet med septiktank og frisk vand ( skulle bare tømmes og fyldes ) Der var flere problemer i tilbuddet som de sagde.. Der skulle et helt netværk af aktør ind over fra fonde, politi, kommune socialt ansvar, jeg var en privat person og skulle godkendes osv osv.. hele den mølle der… den kender vi.. Et eller andet sted inde i mig har jeg forståelse for deres afslag… Men et forsøg skulle der til.

Der er langt fra “tanke” til “tryk for helvedet på den “JA KNAP” .. måske det kun er i X-faktor og andre kendte programmer der kan tages en beslutning hurtigt… Nå, men jeg tog chancen, velviden om at det nok ikke blev til noget… Men giver mig selv et skulderklap for at få skaffet en luksus vogn med 4 sengepladser ala køjer i som nød plads til en “helt borte person”, toilet og et bad. Der var endda også et lille the køkken og et sidde område. Det hele til en ret så god pris i 30 dage, alt, inkluderet, transport, opstilling, hentning, forsikring osv. og holde den “standby” så den kunne køres ind til byen allerede i fredag den 18. februar… Udlejnings firmaet var friske på ideen og det tog indehaveren ikke et sekund at være i tvivl..
Mit tilbud på beboelsesvognen kunne justeres i størrelse og tilpasses efter behov.

Så tak her fra for at støtte op om et tiltag der kunne gavne os alle – specielt de unge og utrygge i nattelivet.

Der var flere ting i mit “tilbud”… De her kære Natteravne traver gaderne tynde i flere timer inde i Aalborg, nogle gange under “hårde” forhold, regn blæst, larm og mere til.. Så jeg fik sådan set også fat i endnu et udlejnings firma og forklaret dem min ide… og her faldt den i god i jord, så de sagde “du ringer bare, så levere vi….” De ville leveren en Gator EL Bil med åbne sider, et lille lad bagpå.. Bum.. sikke et tilbud… Vigtigst var i første omgang at få sat gang i noget og få det ført ud livet… Aftale på vogn og Gator EL Bilen var bekræftet til kommunen pr. mail. Så kunne de selv tage stilling til om det var fup eller fakta..

Jeg havde sådan set flere tilbud til Kommunen, jeg har jo boet på hotel i Aalborg i næsten et år og der trak jeg i et par tråde og fik åbnet en ide om et nødværelse.. samtidig fik jeg en snak med manageren ved et hotel tæt på “gaden”.. De var 100% afvisende for at “åbne” dørene for de unge i nattelivet hvis der er problemer.. Det forstår jeg, for det vil i den grad blive til en gang “varmestue” og hvem skal være kompetent til at vurdere om en ung har brug for hjælp… Deres holdning og min holdning er “det som jomfru ane gade gør ved de unge, må jomfru ane gade tage ansvar for”.. Er i min optik rigtig..

Trist og pisse surt at der skal gå politik i alt… vi skal støtte op om de forskellige ting, men når man får en frisk, måske ikke helt vel formuleret ide, så skal de afvises med undskyldninger.. Men sådan er det jo i Danmark.. Kan jeg ikke være lige glad med om piger bliver voldtaget, slået ihjel eller Drenge / mænd falder i havnen? Er det min hoved pine ?

Jeg klaret at få banket det her på plads på en enkelt dag… det er bestemt mere end hvad det offentlige kan sige… De har haft flere år på at få fingeren ud af et vist sted, men nemmest har været at “vi skal ha fundet en løsning debat…” Den positive side… Jeg er ikke skuffet.. jeg more mig sådan set over hvor “handlingslammet” det offentlige er… og gør sig…

Et endnu godt eksempel på hvad “handling er”.. Phillip var en redningsmand… alt i mens kommunen og andre instanser lå trygt i deres senge – > Læs artiklen her

/Niels

0 0 votes
Artikel Bedømmelse
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentar
Inline Feedbacks
View all comments

Dette sted bruger Cookie. læs og acceptere  Læs mere

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x